2010. 05. 14.

Zsebkönyv-ajánló

Vásároltam a napokban egy nagyon kis alkalmas könyvecskét Természetbarátok zsebkönyve címmel, magyar kiadását a Pannon-Literatúra Kft. végzi. Tegnap kettecskén töltöttük az estét Boldizsár fiammal, amire még nem volt példa a születése óta. A férjem elutazott, Anna pedig pizsi partira ment szintén debütálóként. Úgy látszik a tejfogak elvesztése egyéb más hozadékkal is jár innentől :-)
Szóval nyugodt csendes estének néztünk elébe, de azt nem gondoltam volna, hogy nyugdíjas klubot alapítunk kicsi fiammal. A nappaliban bebújtunk a hatalmas takaró alá, magunkhoz vettük teáscsészéinket valamint ki-ki a maga könyveit és "olvasgattunk" csendben, egészen lefekvésig.
Az említett könyvből például megtudtam, hogy házunk különböző szegleteiben kőfali pintyő virágzik. A neve nagyon találó,  pont olyan helyes, mint ez a kis lila virág.



A könyvhöz tartozik egy angol nyelvű website is, aminek biztonságos, gyermeknek is megfelelő tartalmát folyamatosan ellenőrzik.
Bizonyára ki fogjuk használni a nyáron, amikor szinte végig Kisszékelyben leszünk erdők, tavak közvetlen közelében. Részletes, de nem bonyolult, jól illusztrált könyvecske. Bizonyára hiányosságokkal is találkozunk majd (pl. a piros bodobács, amit az óvodások marokszám gyűjtenek az udvaron sincs benne), de egyelőre jól forgathatónak tűnik.

1 megjegyzés:

krisz írta...

Jók is ezek az összebújások!Amikor megáll az idő,összemegy a szoba.csak Ti vagytok!