2010. 03. 16.

Nálunk a nemezelés

Vallom, hogy ha a gyerekünket szeretnénk ösztönözni a kreatív tevékenységekre, akkor elérhető helyre kell tenni a szükséges eszközöket.
A festékek, papírok, színesek, olló, ragasztó, fonalak, gyurma és még sok egyéb nálunk bármikor befoghatóak. Csemetéim tudják a szöszmötölés egy fő szabályát. Van egy viaszos vászon, amivel mindenek előtt leterítik a konyhaasztalt (alkotásaik fő színterét) és már indulhat is a maszatolás.

A gyapjú viszont nincs szem előtt és mióta foglalkozásokat tartok az ovisoknak, sok egyéb alapanyag is egy emelettel feljebb vándorolt. A nemezelés - talán e miatt is - nálunk periodikus tevékenység.
A hét közepén elkezdtem a Móni féle nyulakat készíteni és persze a gyerekek sem vonták ki magukat a jóból. Főleg Anna kedveli a habos pancsolást, de hébe-hóba Boldizsár is próbálkozik. A sok színes gyapjú válogatása olyannyira ellenállhatatlan öröm ismét, hogy napok óta "kötelező" program valamit nemezelni. Készült csörgő labda, tojások, apró kis golyók (ez utóbbiakkal tervem van még), és most legutóbb egy tokot kapott a mobilom. Azt a bizonyos "elefántbőr" hatást még nem sikerült elérnem sajnos, de összességében nem rossz darab.
No és persze, ma a Kis mesterek foglalkozáson is gyapjút fogunk felhasználni.


5 megjegyzés:

Kata írta...

Klassz ez a padlizsán-zöld együtt.

szmsz írta...

Nekem is lenne kedvem hozzá, de még igazából soha nem próbáltam, pláne nem gyerekekkel. A barátnőm tűnemezel, az is tetszik. Szilvi

krisz írta...

Ez nálunk is van.Szeretem elől hagyni az eszközöket hogy a lány kedvére választhasson a technikák közül.A nemezelést még nem próbáltuk,bár nagyon fogalkoztat,de nem merek belekezedeni.Majd talán egyszer.Mert pl ez a moboltok is nagyon tetszik!Olyan jók ezek a szinek együtt!

Móni írta...

Valahogy kikerülte figyelmemet ez a bejegyzés... jaj, bocsánat. Hát igen, ez sincs meggyúrva. Forró vízbe kell mártani, kinyomkodni egy kicsit, majd jól beszappanozni. Egy ideig még simogatni kell, majd meggyúrkálni, mint a gyurmát. Időnként szétbotva formára igazítani, aztán megint gyúrni. Ha már elfáradtál, lehet belecsapkodni a fürdőkádba, tenyereid közt jól megsodorni ésígytovább. Csak az elején dédelgetjük-szeretgetjük, aztán jól el kell püfölni.
Krisz, végy egy nagy levegőt, aztán próbáld ki nálam!

KisMesterek írta...

Bizony, nem annyira bántottam őket erővel! Mindig az az érzésem, hogy az addig elért eredményeken csak rontok.