2010. 01. 30.

A tésztagyúrás és jómagam

Az a fajta ember vagyok, aki az öszvérhez hasonlít. Ha valaki olyan dolgot akar rám erőltetni, ami nekem nem kedvemre való, képes vagyok csakazértis megmakacsolni magam. A házasságunkban nem sok ilyen jellegű ellentét van, az egyik a tésztakészítés-, gyúrás, nyújtás köré csoportosul. Férjem gyakran fog halat, főz halászlevet és családunk szerint ez friss gyufatésztával az igazi. Az olasz konyha is nagyon kedvelt nálunk. Anyukám a tésztafelelős, de mindig megkapom, hogy ez igazán gyerekjáték, miért nem én készítem el.
Egyetértek, a frissen gyúrt tészta magasan veri a bezacskózott bolti rokont. Viszont eddig úgy éreztem, a belefektetett munka mégis csak aránytalanul nagy. Vita itt, vita ott, míg nem kerek-perec kijelentettem, minden családtag hagyjon fel - főleg a kibic férfitagok - még a téma említésével is. Aztán jött a karácsony. Bontogattam az ajándékokat, amikor is az egyik csomagból, faliképnek látszó gyúródeszka került elő. A mosolyom nem volt teljesen őszinte. Apukám ötlete volt a férjem erkölcsi támogatása.
A két ünnep között dackorszakomat elhagyva nekiálltam, hogy krumplis tésztát készítsek. A gyerekek voltak velem, segítettek aranyosan.
Az eredmény pozitív, de még mindig nem az én műfajom a nyújtás munkafázisa.


Körülnéztem a témában és eljutottam a Marcato Atlas 150 tésztanyújtóhoz. Újonnan nem ruháztam volna be, de egy használtra fentem a fogam. Kérem szépen, mára a postát várom, hogy megérkezzen a kis gép. Attól nem kell tartani, hogy a blogom gasztro jelleget fog ölteni, de a kalandokról majd beszámolok.
(Ma megérkezett a kis masina! Teljesen új, még az olajozás is az eredeti benne. Ideje felavatni!:-))

5 megjegyzés:

bubi írta...

Szuper ötlet volt, még a végén mégiscsak ráállsz a tésztagyártásra. Nekünk csak egy márkátlan akciós van, de már majdnem olyan létfontosságú, mint pl. a mosógép. :o)))
Üdv, bubi

krisz írta...

Majd meglátod a nyújtóval meg is szereted.A maradékok újra hasznositására kezdetem el tortellinit késziteni,s ezért vettem a tésztanyújtót is.Naagyon bevált!!!

rosehip írta...

kíváncsian várom,mik lesznek a kedvencek.a gyerekeknek biztosan nagy élmény.a lányaim szerint tésztavarázsló a gépünk....

VOKinga írta...

A géppel már tényleg gyerekjáték lesz! :)
Nálunk a manók végzik a kurblizást, alig bírja kivárni mind, hogy sorra kerüljön. :)

KisMesterek írta...

Köszönöm a biztatást, nagy várakozás van bennem. Sajnos a posta most biztosan csúszik (a havon).