2009. 08. 03.

Férfiingből kiindulva


Már több magyar anyuka is megvarrta a csemetéjének Dana honlapján található ruhát, ami egy férfiing szétdarabolásából áll.
Nem tűnt túl nehéznek, és rá is leltem apukám szekrényében - teljes felhatalmazás mellett - kotorászva több alkalmas darabra. A nyerő persze az lett, amiben találtunk rózsaszín árnyalatot.

A megvarrásával nem is, de a kiszabásával voltak gondjaim. Nekem nem passzoltak a papíron kiszabott részek sehogyan sem. Egy komoly tapasztalattal bíró varrónő, Pálfi Anna segítségét kértem hozzá, akinek a türelme és nyitottsága hálával töltött el.
Én blúzt készítettem, kicsit módosítottam is az eredeti ötleten, mert belső gumiházzal oldottam meg a derékrészt. Gombcsere, szalag a nyakba és a kisasszony már hordhatja is.

2 megjegyzés:

krisz írta...

Vagány lett!Látom a te lánykád is szeret pózolni!Én sem az eredeti szabásmintát követtem hanem egy régi Burdából választottam ranglán ujjút hogy ki tudjam használni az ing teljes hosszát.Jó ez a rózsaszin....hm talán neki fogok még egynek.

KisMesterek írta...

Hát én is keresgéltem szabásminta után, de nem találtam, aztán a varrónő végül lemérte Annát és megcsinálta nekem a rajzot. Van még egy lila ingünk nekünk is:-))