2011. 02. 20.

Jelmezek II.

Sana az első farsangját pillangóként debütálta, aztán mesebeli póni, majd tavaly szolgálólány volt. 
Idén  azt találta ki, hogy fogtündér lesz. Nálunk a fogtündér - a ténykedése nyomán-  igen pozitív imázst alakított ki magáról. Tetszett az ötlet, viszonylag könnyen elkészíthető. Kicsi lányommal elég sokat egyeztettünk, mert javaslatból volt bőven :-) 
Alapvetően a fehér szín dominál, de persze egy kis rózsaszín sem maradhatott el.
Rövid ujjú pólóra fehér harisnya szárát varrtam, amit csillámtollal díszítettem, kapott egy fogacska figurát is rá. A szárny alapját egy leharcolt darab váza adja, újra kellet húzni, szintén harisnyával. Szoknyája két részből készült: alsószoknya és felette egy organza anyag.Varázspálca és egy foggyűjtő táska egészíti ki a jelmezt no és persze a begyűjtött fogak, amiket először rizsszemekből akartunk elkészíteni, de aztán végül a levegőn száradó gyurma mellett tettük le a voksunkat.




Boldizsár természet- és állattudománya elismert, már a könyvtáros hölgyek is gyűjtik számára a témához kapcsolódó, általában az 5 kg-ot meghaladó könyveket. 
Első óvodás évében teknős volt, majd tavaly rókajelmez követte, idén mosómedve lesz. 
Nem egy fotót át kellett tanulmányoznom, hiszen nagy volt a nyomás rajtam :-) A maszkot is többször módosítottam, mert a megrendelő nem fogadta el például az orra ívét. Kaptunk egy szürke szerelést, amire csíkos farkat varrtam. Egy hajpántot behúztam gyapjúfilccel, erre kerültek a fülek. A buli napján fehér arcfestés is kiegészíti majd a maskarát.


3 megjegyzés:

eszterda írta...

Nagyon jók Kriszta!:)))

krisz írta...

Fantasztikusak lettek!!!!!Odavagyok értük!

Hajnalka írta...

Nagyon tetszik, ötletes és aranyosak. A fogtündér annyira megtetszett, hogy lehet, hogy én is az leszek az ovimban(mert nálunk az óvónéniknek is be kell öltözni) :-)