2010. 11. 27.

Többedmagunk

Mindenképpen szerettem volna szólni arról a csapatról, akinek az összefogása - és nem véletlenül nevezem így- nélkül, ma a Sana házát nem tarthatnánk a kezünkben. Vacskamati kérdései most jó apropót szolgáltatnak erre.
Magamról nem szólnék, hiszen akik ide jártok látogatóba, tudjátok ki vagyok Titulusom ezúttal szerkesztő lett. A másik főszereplő a férjem, akinek szervezőkészsége és akarata nélkül egy lépést nem tettem volna előrébb a megvalósításban. Neki köszönöm ezekkel a sorokkal is ezt az izgalmas kalandot.
Az illusztrációkat Ficzere Kyrú készítette, szentendrei illusztrátor. A Kis mesterek műhely kapcsán kerültünk kapcsolatba, a műhely falait is díszítik az illusztrációi. A könyvben is és a dobozon is az ő akvarelljei színesítik az oldalakat. Bár ő ezt nem hangoztatja lépten-nyomon 5 fiúgyerek (!) anyukája, színjátszó, szentendrei szervezkedő.
A dobozt Tornyai Arzén tervezte, a Bon Box vezetője. Nézzetek szét nála, végtelen fantáziával rendelkezik, többek között papírbútorokat is készít.
A mese- és versmondóink Pohl Balázs és Váraljai Alexandra. Egyikük polihisztor Waldorf tanár, másikuk szinkronszínészből avanzsált fotós.
A többi szál tulajdonképpen az óvodában fut össze, fotósunk Vajda Péter és grafikusunk Nádudvari Lajos csoporttársak apukái, akiknek gyerekei szintén Kis Mestereim. De elég ha például egyik kellékanyagunkra a falapra gondolok, amit szintén egyik barátunk biztosított, vágott fel.

A csomag alapanyagai két gyerekre szólnak, de valóban egy házikóban. Mivel sorozatot tervezünk, ezért mindig egy kicsit más lesz a babaház, és a dobozban is lesznek kiegészítők (kerítés, bútorok stb.) valamint majd a fiúkat sem hanyagoljuk el.
A három feladat ebben a kiadásban a zsenília virág cserépben, rizsmozaik festett rizzsel, naplopó ablakdísz. Bár ezt nem akartam elárulni, de Ti itt megérdemlitek az infókat.
A mesék, versek, dalok szorosan kapcsolódnak a feladatokhoz csak úgy, mint a Kis Mesterek foglalkozásokon. A CD 44 perc és ezúttal Kaláka és Gryllus Vilmos 10 dalát tartalmazza, 6 mesét és 6 verset.

Köszönöm nektek, hogy népszerűsítitek és mindazt a biztatást, amit kapok tőletek!

4 megjegyzés:

Glinda írta...

Fantasztikus :) Ebből is látszik, téged is szeretnek az emberek s a jó ötlet az mindig nyerő!
Sikeres sorozatot kívánok!

Vacskamati írta...

Köszönöm a válaszokat! :D
A főkíváncsiskodó

Heni írta...

Gratulálok hozzá, engem a képek alapján rabul ejtett, nagyon örülök, hogy a szerencse nekem kedvezett:-) Sok sikert a sorozathoz, nem semmi mennyi munkátok van benne!

Pásztohy Panka írta...

Nagyon szép, és jó az ötlet is!