2010. 11. 20.

Száraz adatok - vagy mégsem?

Hozzávalók: 100 kg színezett rizs, 2500 méter zsenília drót, 2000 db fagolyó, 2000 falap, 900 000 cm2 dekorkarton, 6000 gr szivacs....és a többi és a többi.... körülbelül 12 ember, hetek óta tartó folyamatos munkája, rengeteg levélváltás, telefon.
Csak néhány sarokpont, mely mind egy közös cél érdekében: hamarosan kézzelfoghatóvá válik és tárgyiasult formát ölt egy ötlet, amit már lassan egy éve dédelgetek és amiről már legszívesebben hónapok óta írnék itt is, mert alig bírom magamban tartani.
Olyan kézműves csomagot készítek sok-sok munkatársammal együtt, amely ezidáig nem volt fellelhető a boltokban.
A KisMesterek foglalkozások tematikája változik otthon használatos játékká. A bevezetőben ezt írtam:


"....az a cél lebegett a szemem előtt, hogy becsempésszem az alkotás örömét a kisgyerekes családok hétköznapjaiba. Hiszem, hogy tartalmas időtöltést kínálunk, mely szó szerint és átvitt értelemben is megszínesíti a családi együttléteket. Minden gyermek belső ritmusa más, képességeik és hozzáállásuk eltérő, de a mesékkel, versekkel és dalokkal fűszerezett alkotás vonzó lehet a család minden tagjának."

A csomagban hangoskönyvet, 3 feladathoz szükséges alapanyagokat, és egy könyvecskét kínálunk, ami nyomtatott formában is tartalmazza a meséket és verseket, valamint képekkel ellátott instrukciókat.
Van egy negyedik eleme is családi játékunknak: a csomagolásra használt dobozunk, egy gyönyörűen illusztrált babaházzá alakítható.

 A közös alkotás és teremtő erő megtapasztalásáról is szeretnék szólni. Egy olyan világban, ahol gyakorlatilag alig látni összefogást, én most nap mint nap megélem a segítőkész, kreatív emberek jelenlétét, barátságát, biztatását. Egytől-egyig hálás szívvel gondolok rájuk. Úgy érzem, ebből a közös munkából kizárólag csodás eredmény születhet.
A címe pedig: Sana háza

14 megjegyzés:

Fércművek írta...

Aztamindenit! :) Nagyon jól hangzik!:)

KisMesterek írta...

Például ezért sem tudtam tartani az októberi határidőmet :-)

Fércművek írta...

Jajj, hagyjuk is a határidőket. :( Én sem tudom őket tartani...

Klári B. írta...

de jo... :)

Marcsi írta...

Csodálom ezt a rengeteg sok energiádat, kreativitásodat és, hogy van időd a megvalósításukhoz. Csak gratulálni tudok!

krisz írta...

Jaj,ez nagyon jó!Sok sikert hozzá!Ez tényleg annyira,annyira szép dolog,olyan jó hogy létrehoztátok!

Unknown írta...

Ez zseniális ötlet! Gondolom, tudod. Csak azt nem árultad el, hol lehet majd kapni, mert bizony az én 7 évesemnek ez lesz a tökéletes ajándék névnapjára!

aaműhely írta...

Csak gratulálni tudok. Jó gondolat, összefogás, nemes cél. Nagyon jó. Sok-sok hasonló elven alapuló megmozdulás hiszem hogy fog mozdítani sokmindent... Le a kalappal. Andi

Budai Detti írta...

Ohó, de jó!
Ez tetszik nagyon!

csutkailda írta...

Csodás elgondolás................csak gratulálni tudok neked.:)

Colette írta...

Ez igen,gratulálok!

KisMesterek írta...

Drágáim! Nagyon köszönöm, hogy így szurkoltok nekem.
Hababann: Játékboltokban lesz kapható, nálunk is meg lehet rendelni, de amíg az első darabok nincsenek a kezemben, addig ezt nem ajánlom fel. A 7 évesednek bizony jól fog jönni és ha van testvér, neki is, mert két gyereknek való alapanyag van benne.

Vacskamati írta...

Bámulatosan kreatív vagy, Kriszta! :) Nagyon izgalmas és eredeti az ötlet, kíváncsian várom a végeredményt! :)

Zsukkata írta...

Hihetetlenül jó ötlet, ezer gratuláció, Kriszta! Várom, hogy beszerezhessem az első csomagot :)!