2010. 07. 14.

Út a rózsaszínig

Anna Sára 6 éves lett. 
Amikor vártuk őt, az elhatározás, miszerint nem lesz habos-babos, rózsaszín ruhatára megrendíthetetlennek tűnt. Emlékszem, amint a kis rugdalózókat, body-kat, takarókat válogattuk: a sárga, a zöld, valamint a sokszínűség volt a jellemző. Rózsaszín sehol. Először a rokonság és a baráti kör kívánta felülírni a pinkellenességet, majd aztán az óvodai lét erősítette meg lányom vonzódását ehhez a színhez. Igaz, hogy volt egy korszaka, amikor a feketét jelölte meg kedvencének. A kérdezők egy része felhúzott szemöldökkel nézett rám, vajon milyen aggasztó családi háttér állhat az édes gyermek mögött?!
Szó, ami szó az egyik meglepetés idén az alábbi táncos szoknya lett, amit esténként varrtam titokban. A színe? Hát, bizony a lila és a halvány rózsaszín közötti spektrumon helyezkedik el. :-))
Amúgy még kreatív ajándékokat kapott pl. egy fadobozt, amit saját kedve szerint díszíthet, egy csomagocskát, amiből majd levendulás babák készülnek és még könyveket..... valamint nagyszülőktől egy új bringát, amin rószaszín alapon ezüst pillangók repkednek. :-))


A gyerekekeink születésnapjait ezidáig nem ünnepeltük sohasem zsúrral. Úgy véljük, hogy a nagy naphoz inkább egy olyan élmény kösse őket, amit családi körben élnek meg. Lesz még bőven idejük barátaikkal ünnepelni, bulizni később is. Ez ellen a szokásunk ellen akkor lázadoznak, amikor más szülinapi partiján járnak, de alapvetően nem bánják. Boldizsár jellemzően állatokkal kapcsolatos programot választ, a nagy favorit a veszprémi állatkerthez köthető kirándulás. Anna a víz nagy szerelmese, ezért ilyenkor általában a Balaton a cél. Idén ezt egybekötöttük egy másik nagy vágyának teljesítésével: sátoroztunk is. A kempingezés retro élményéről inkábbb egy külön bejegyzésben írok majd.
A "Csak csodálni tudom..." bejegyzés összes hozzászólójának pedig azt szeretném írni, hogy a piros pont mellé, - amennyiben  valamilyen Krisztallit ékszerre vágynának - kérjenek rajtam számon 10%-os kedvezményt, mert ezt szeretném az érdeklődésükért cserébe adni.

7 megjegyzés:

aaműhely írta...

Hű de ismerős az a mondat, hogy én bizony nem fogom a gyerekem habosrózsaszínbe öltöztetni...és ha jány nagyon nőből van, akkor bizony kiköveteli magának a sok-sok rózsaszínt. Szerencsére sokféle rózsaszín létezik. :)

krisz írta...

Hehe én is szivesen hangoztattam,hogy rózsaszibe soha!Aztán Réka mint annyi mást ezt is felülirta.De ebben pont ez a szép!
A szoknya biztosan nálunk is tuti befutó lenne!Hm azok a szallagok!

KisMesterek írta...

Azok a szalagok egy függöny darabjai, amit felszabtam a nemes cél érdekében.

Aledi írta...

Naná, hogy nálunk is így történt. Van "néhány" rózsaszín a kisasszony ruhatárában. A Barbie babával is így jártunk: én ugyan nem vettem neki, de egyik szülinapjára mindenkitől azt kért, rózsaszín hajú lila pónit meg az angyaltól :)

Fércművek írta...

Ugyan nincs kislány a családban, de emlékszem mi is hamar feladtuk egy-egy elhatározásunkat. :) Volt, amit a harmadik napon. :)

KisMesterek írta...

Jutka, az időintervallum alapján a cumira tippelek. :-)

Tündérlátta írta...

Ez a fogadalom nálunk is megszületett és cseppet sem bánom, hogy felülíródott.
Szülinapozás hasonlóan, családi programot kapnak ajándékba.