2010. 07. 08.

Talált, süllyedt

...minden válasz, ami a korábbi bejegyzés találós kérdését fejtegette.
Viszont némi korrekciót a teljesség kedvéért megtennék.
Az Almafa gyerekház Pomázon található és szeptembertől már Solymáron is. Főleg az óvodáskor előtti korosztály játszóháza, bölcsődéje, de korosabb (:-)) gyerkőcöknek is tartanak foglalkozásokat. Még tavasszal kopogtatott az ajtómon a lehetőség, hogy ősztől indítsunk közösen Kis mesterek foglalkozást. Egyrészt délelőtt tipegőknek, másrészt délután ovisoknak. Heti egy-egy nap fogok menni a két helyre.
Annak idején még Boldizsárral is átjártunk az Almafába, abban az egy évben, amikor már Anna az óvodás élet felfedezésével töltötte mindennapjait. Szép emlékeink vannak, remélhetően ősztől már én is hozzájárulok a kicsik hasonló tapasztalásaihoz. 
Adódik a kérdés, hogy vajon, mit fog alkotni egy 2-3 éves gyerek? Erre vonatkozóan ezt írtam az ismertetőben:

"Nyomot hagyni, létrehozni valami újat, ezek elemi ösztöneink. 
Szeretettel várunk 2-3 éves gyermekeddel egy kreatív foglalkozásra, ahol a kicsik megismerhetik a színek, a különböző anyagok világát. 
Nem csak a tapintásra és a látásra alapozunk, de a hallás, a szaglás és bizony még az ízlelés segítségével is meghozzuk gyermeked kedvét a kreatívkodáshoz.

Illatos gyurmázás? Festett rizskép? Csörgő díszdoboz? Cukormáz figura?

Oszd meg gyermekeddel a közös alkotás örömét. Fedezzétek fel együtt ezt a kreatív világot és a foglalkozás végén igazi kis mesterként intsetek búcsút."


Egyszóval a szülői partnerségre alapozok és a gyerekek kíváncsiságára.

Igen ám! De ez még nem oldja meg a szentendrei kis mestereim kézműves foglalkozásait. Erre vonatkozóan már kész terveim vannak és ha a hivatal is képes lesz a feltett kérdéseimet megválaszolni, akkor hamarosan megszületik a megnyugató megoldás.

2 megjegyzés:

otthonoktatás írta...

Szia!
Ez nagyon jó. Szerintem egy kétévés simán tud alkotni, tapasztaltam! Olyan amilyen, de attól még ő alkotta, és az anyai szemnek úgyis a legszebb! :)
Viszont az tájékoztatód ezen mondatában van egy hiba, szerintem :
"Oszd meg gyermekeddel a közös az alkotás örömét"
A közös alkotás alkotás örömét akart lenni? Nem kötözködésképpen írok, csak ha tényleg így ment el valahová, kérd meg, hogy javítsák ki mielőtt nyomtatják.
Aztán meg lehet, hogy csak én vagyok ilyen érzéken! :)
G.

KisMesterek írta...

Köszi szépen, megnézzük! Én is utálom a sajtóhibát :-).