2010. 05. 31.

Többet érzek, mint felháborodást

Először azt hittem, rosszul hallok, aztán a felháborodás kerített hatalmába majd az undor.
Ott, ahol az én gyerekeim töltik a játékos, vidám hétköznapjaikat, ahova lefekszenek délután pihenni, ahol az ebédjüket majszolják, ahol megölelik, szeretgetik őket... oda a hétvégén betörtek mocskos, senkiházi férgek.
Vajon mire számítottak? Tényleg nagy fogást reméltek vagy talán jó heccnek tűnt berondítani az oviba? Nincs olyan ember a Földön, aki nekem elfogadható magyarázattal tudna szolgálni, vagy akár egy hajszálnyira is közelebb vinne a motiváció megértéséhez.
Tabu=sérthetetlen, szent. Az óvoda ilyen helynek kellene lennie még egy betörő számára is.
A gyerekeimnek nem meséltem el, mi történt.

5 megjegyzés:

óvónéni írta...

Megértem, hogy fel vagy háborodva.
Hozzánk nem is egyszer törtek be az elmúlt egy évben (!). Volt, hogy fényes nappal, volt hogy a mozgásérzékelős risztó ellenére.
A "jó hecc" az egyik indok, a dolgozók pénztárcája/műszaki cikkek (pl. számítógép, laptop, CD-lejátszó)/háztartási eszközök a másikféle indok. A mosógép, nagy hűtő is sokat ér ám. A társ-ovinkból úgy vitték el a számítógép belső tartozékait, hogy az üres házat otthagyták - első blikkre nem is lehetett észrevenni!
Sajnos egyre több ilyen van :(

Kicsoda írta...

Nalunk abba a terembe mentek be, ahol uj szamitogepek voltak, mashova NEM!!! a kisfiamnak pedig a biciklijet vittek el a lezart garazsbol, egy honapja pedig az uj edzocipojet!!! Az elso kettot meg `megertem`, de a ciponel kiakadtam. Es ez nem a 8. keruletben volt.

KisMesterek írta...

Sajnos tudom, hogy nem egyedi az eset. Sokan mentséget keresnek az ilyen cselekedetek felett, mások már csak legyintenek, mintha természetes lenne. A véleményemet továbbra sem kívánom finomítani.

vatikati írta...

Szia!
Nem rég a vasváriba törtek be. Elvitték a számítógépet, és a gyereknapi színházpénzt. A ögök.
Pusz: Kati

Eszter írta...

Nálunk a bölcsibe törtek be, és CD-ket vittek el! Kérdem én, minek tör be valaki néhány gyerekzenés cd-ért?! Hihetetlen és tényleg felháborító!