2010. 03. 06.

Tavaszi kísérletezés

Jónéhány kísérlet B. K. V. szintre azaz, a "blogot kerüld el vele" kategóriába került. Ez a jelenlegi egy kicsit hatéreset.
Dekorációs húsvéti tojások (jéé, tényleg már a Húsvétról írok?) egyik készítési módja, ha kis méretre felfújt lufik köré, tapétaragasztóval átitatott cérnát, zsinórt tekergetsz körbe, körbe. Miután megszáradt, a lufit ki lehet húzni alóla és megmarad a légies zsinórtojás, amit fel lehet függeszteni, kosárba tenni.
No gondoltam, ennek alapján kicsit kísérletezek, Boldival lábadozunk, ezért ő volt a tesztalany.
Folpackra virágformát készítettem a tapétaragasztóba áztatott hímzőcérnákból, de kenderzsinórral is próbálkoztam. Ez utóbbi nem nagyon akart ott maradni, ahová tettem, túl merevnek bizonyult. Kicsi fiamnak a folpack alá raktam egy A4 lapot, amire felrajzoltam a virágot, így könnyebben pakolgatta a számára túl ragacsos cérnákat. Fel is adta egy idő után.

Egy éjszaka száradás után a virág már magától megáll és lehet vele díszíteni ezt-azt.
Van egy hibázási lehetőség, miszerint a cérnákról le kell húzni a felesleges ragasztót, mert egyébként száradás után elég lepiszkálgatni, nem mutat jól.

Vetettem, palántáztam és tessék, már virágzik is :-)

Hurkapálcikára tekertem fel a napocska sugarait

6 megjegyzés:

Zsukkata írta...

Hát ez mekkora jóóó :D! Ki fogom próbálni, úgyis éppen most gondolkodom valami tavaszi ablakdekón, köszi :D!

krisz írta...

De jó lett!!!!Egyszerű és nagyszerű.

Vacskamati írta...

.. és ha úgy próbálnád, hogy csak nedves fonalat tekergetsz? Arra jó, hoyg a fólián a helyén maradjon, de nem ragad a gyerek kezéhez. Mikor készen van a mű, nem túlzottan felhigított keményítős vízzel be lehetne jó bőven spricnizni. Nem ragadós, száradás után nincs felesleges lehúzni való.. Gondolom, lejöna fóliáról. Lufikörbetekerésnél is működik. :D

KisMesterek írta...

Köszi Era, kipróbálom, bár, ami spricniből kijön az nem tűnik nekem elég sűrűnek.

Vacskamati írta...

Nem baj, ha nem sűrű, gondolj csak a horgolósok angyalkáira, azok is megállnak a saját lábukon, jóllehet nem tejföl sűrűségű anyagba áztatják. Ha nem vagy benne biztos (sőt, talán mindenképpen jobb így, mert egyszerre nem ázik el, nem lesz tocsogós) többször kevesebbet permetezz rá.. HA megszárad, ráküldesz még egy adagot. Biztosan ki kell kísérletezni a megfelelő mennyiséget, de szerintem a ragasztóval is így van..Lehet beszállunk mi is a próbálkozásba, nagyon vidámak lettek ezek a kis virágok! :D

Schnappy írta...

Hello! Nagyon jópofák lettek, aranyosak! :)