2010. 02. 03.

Naplopók - Kis mesterek foglalkozás

Tavalyhoz képest (ld, itt, itt és itt) nem igazán vagyok ráhangolódva a farsangra, pedig ezen a héten és a következőn le is futnak a bulik az óvodákban. A saját csemetéim jelmezei ugyan már a fejemben jól körvonalazódtak és az anyagbeszerzés is nagyjából kész, de még nem vettem rá magam a megvarrásukra. Annyit azért elárulhatok, Boldizsár rókának készül, Anna Sára pedig szolgálólánynak. Tematikus beöltözések lesznek. A fiam csoportjában az erdőben, a lányomnál a királyi várban örömködnek majd.



A Kis mestereimnek egy egyszerű farsangi álarcdíszítést terveztem, de igazából nem ez volt a fő feladat.
Több helyen látni ún. "suncatcher"-t, ami a fény hatására színpompás díszbe öltözteti az ablakot vagy a szoba egyéb részét.
Én naplopóra magyarosítottam, biztosan van más fordítás is.
Két celofán közé ragasztottak a gyerkőcök transzparens papírdarabkákat (selyempapír vagy áttetsző csomagolópapír is remek a célra), majd ezt még felöltöztettük dekorkartonnal is. Ennek a formáját bármilyen alakra ki lehet szabni. Érkezik a Valentin nap, majd Anyák napja, akár szív is lehet a központi elem.
Annyira aranyosak voltak, a munka különböző fázisaiban folyton odapróbálták az ablakhoz, hogy milyen szépen áttetszenek.
Egy kis színterápia, már csak a napfényt kell becsalogatni .

2 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nagyon ügyes tanítványaid vannak, vidám dolog lehet velük foglalkozni. A szivárvány színei fontosak számomra is ezeken a szürke napokon.

Mónika írta...

Nagyon még nem volt időm átolvasni az összes bejegyzésedet, de számomra nagyon ötletesek, és könnyen kivitelezhető, tippeket tudsz adni egy kis kreatívkodásra.
Lehet, hogy pár dolgot "elcsenek" tőletek, de csak korrekt keretek között!
:)

Egy új olvasód!