2009. 12. 01.

H1N1 vakcina 25 ezerért

Röviden szeretném összefoglalni az elmúlt hetünk tapasztalatait oltás kérdésében.
Előre jelzem, a szereplők nem kitalált személyek, mindenki más történetével való hasonlatosság nem lehet a véletlen műve.
Hosszas, nagyon hosszas bizonytalankodás után beadattam gyerekeimnek a H1N1 oltást. Őket nevezzük A-nak és B-nek.
A az oltás másnapján egy napig tartó, 39,4 fokos lázban égett. No hiszen, láttunk már ilyet.. de miért pont most!? Gyerekorvosunk sem volt túlságosan boldog a telefonomtól, amiben jeleztem a nem alacsony lázat, mielőbb látni akarta a gyereket. A diagnózis aftás torokgyulladás.
B egy héttel az oltás után mindkét térdében fájdalmat kezdett érezni és úgy járt, mint egy öreg köszvényes. Három napig alig tudott rendesen járni. Pánik orvosi, szülői oldalról egyaránt. Kórházi beutaló az ortopédiára... Mivel nálunk bevált a hagyományos orvoslás+homeopátia, most is segítséget kértem Tündérdoktornéninktől, aki végül látványosan, egy nap alatt kihozta B-t az állapotból. A saját megnyugtatásunk végett még elvittem ortopéd orvoshoz.
Már saját magamat is bolondnak néztem, hogy ennyi orvos véleményét kérem ki, de nagyon aggódtam. Tipikus bizonytalan oltó vagyok, akit könnyű megingatni és ha szövődmények ilyen formát öltenek bizony a kétség csak erősödik.
A gyerekeink számára beadott ingyenes oltások így kerültek a végére - orvoslátogatások és a mellékhatások ellensúlyozására vásárolt gyógyszereknek köszönhetően- közel 25 ezer forintba.
Az ősz hajszálaim számának növekedésével persze a fodrászati költségeim emelkedésével is kell számolnom.

A családban még én nem vagyok beoltva, mert a torkom állandóan fájt, aztán meg oltást nem lehetett kapni. Bár minden nap gyerekek közt vagyok, most fogalmam sincs, mit lépjek a történtek után.

Ui. Amióta ezt a bejegyzést megfogalmaztam, A ismét lázas lett egy éjszakára, minden egyéb tünet nélkül. Szerencse, hogy anyukám - aki 120 km-re lakik tőlünk- most itt van nálunk és ez az örvendetes tény minden oldalról ellensúlyozza a helyzetet.

3 megjegyzés:

Erika írta...

Ez nagyon durva!!! Pont emiatt nem mertem beoltatni magunkat... az iskolában is azok betegedtek meg, akik megkapták az oltást.
Sajnálom szegény gyerekeidet... meg téged is.
A homeopátia viszont segít! Oscillococcinumot szedj rendszeresen immunerősítőnek és egyetek csírákat meg savanyú kápit(a fél banda nem eszi nálunk...:( )

orsolya vanessza kiss írta...

SZia!


Ó, kis szegény :((

Sajnálom őt.

Nálunk is mindig az van, hogy a nagyobbiknak kutya baja egy oltás után.. a kicsinek mindig..

Most is egy hétre a h1n1-oltásra mi is hasonló lázzal voltunk 3 napig.

rajtam is kijött a dolog, de nem volt lázam...

azonban úgy érzem, hogy ez még mindig jobb, mint belehalni valamibe... és sajnos nem lehet tudni, hogy kik lesznek éppen az áldozatok...

tegnap este is sírtam a hiradó alatt. De komolyan!!!

meghalt egy hat hónapos kismama.. a Szent imre kórházban. miután kivágták belőle a gyereket... de sajnos két nap múlva a nő is belehalt.. És még 3 kismama van válságos helyzetben... AZt hiszem, hogy ennél borzalmasabb nem lehet.

egy másik férfi meg megkapta ugyan az oltást, de csak 1 hét telt el, nem alakult ki az immunitása, és elkapta szegény.. és ő is belehalt.

Egyszerűen nem értem, hogy mi, akik a holdon sétafikálunk, meg atomunk, meg vegyi fegyvereink, meg szívátültetésünk.. meg minden egyéb borzalmunk van, amihez hatalmas technikai, orvosi, stb háttér kell.. akkor egy egyszerű influenzába hogyan halhatnak bele emberek??

HOgyan lehet ezt megengedni? ? ?

Ott fekszik a kismama, és nem tudnak tenni semmit?? NEM ÉRTEM !

és most őszintén.. az sem normális, hogy megy egy egészséges ember az utcán, semmi tünete, és egyszer csak összeesik, és meghal, és kimutatják, hogy bene van a szervezetében ez a vírus. És nem egy ilyen fordult elő.

Mi ez a vírus? Most komolyan. ilyen alapok után azt is el tudom képzelni, hogy valamileyn bio-fegyver.. valaki őrült kipróbálta...

tudom, hogy képzelgésnek tűnik.. de most őszintén! A mai világban mit lehet tudni???

Mi "kisemberek" semmit nem tudunk, és semmibe nincsen döntési hatalmunk sem.

Itt a tél, és 11 fok van!!!!! Decemberben normális ez?

Lassan átírhatják a könyveket is, hogy mediterrán éghajlat van magyarországon. Hiszen a nyarak forróak, már vagy 5 éve.. és a tél?? A telek már enyhék. Itt tartunk.


Brr és Krr. :)

KisMesterek írta...

Köszönöm az együttérzést, ln is azzal rázom le magamról a dolgot, hogy remélhetőleg még mindig ez a jobbik rossz. Nagyon megdöbbentett engem is a kismama esete. Azért is annyira szörnyű tragédia, mert pont az új élet várása közben fordul teljesen az ellenkezőjére.